Acteur Charlie Sheen geeft toe: "Ik heb hiv"

Acteur Charlie Sheen heeft in een interview op de Amerikaanse zender CNN toegegeven dat hij seropositief is. De geruchten hingen al een tijd in de lucht, maar nu heeft 50-jarige acteur dus zelf toegeven al zeker vier jaar aan de ziekte te lijden. "Het is wel onmogelijk dat ik iemand heb besmet. Ik heb het van tevoren aan mijn sekspartners verteld", aldus Sheen.

Hoe de acteur de ziekte heeft opgeloten, weet hij naar eigen zeggen niet. "Ik had hoofdpijn, ik dacht dat ik een hersentumor had en dat mijn leven voorbij was. In het ziekenhuis raakte bekend dat ik seropositief was. Dat was een keerpunt in mijn leven." 

Toch wilde de acteur niet dat de buitenwereld te weten kwam dat hij hiv-positief was. "Een prostituee maakte in mijn badkamer foto's van mijn medicijnen en dreigde daarmee naar de pers te stappen. Ik heb veel zwijggeld betaald, maar vandaag heb ik mezelf uit de gevangenis bevrijd."  Sheen ontkent wel dat hij andere mensen besmet heeft. "Ik heb van tevoren aan mijn sekspartners verteld dat ik seropositief was." 

Charlie Sheen is onder meer bekend van zijn rollen in 'Platoon', 'The Wraith' en 'Wall Street'. Zijn bekendste rol is die van Charlie Harper in 'Two and a Half Men'. Daarmee werd hij in 2010 de best betaalde acteur ter wereld.