Sterrenrestaurant Karmeliet gaat dicht

Driesterrenchef Geert Van Hecke zal in het najaar van 2016 de deuren van zijn Brugse restaurant De Karmeliet sluiten. Dat heeft hij maandag aangekondigd.

Van Hecke, die in 2016 zijn zestigste verjaardag viert, blijft wel actief in bistro 'Refter'. Geert Van Hecke en zijn echtgenote waren van plan om het nieuws naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwe Belgische Michelingids kenbaar te maken. Nu de presentatie van deze gids is uitgesteld tot een nader te bepalen datum, wil Van Hecke naar verluidt zelf niet langer wachten om zijn beslissing bekend te maken. "We sluiten De Karmeliet maar blijven actief met onze bistro Refter", aldus de driesterrenchef. "Samen met mijn vrouw Mireille, wil ik daarnaast in een pand dat aansluit op bistro Refter een nieuw maar dan veeleer kleinschalige zaak openen die op maat zal gesneden zijn van wat we zelf in de nabije toekomst op culinair vlak nog willen doen."

De Karmeliet opende in 1983 de deuren en is al sinds 1996 in het bezit van drie Michelinsterren. Van Hecke had daarmee een record bij de huidige driesterrenchefs in handen.

In 2013 vierde Van Hecke de 30ste verjaardag van Karmeliet, toen liet hij al vallen dat het werk zwaar begon door te wegen.