Avondvoorstellingen 'Black' geschrapt in Brussel

De Kinepolis Group heeft in samenspraak met regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah en de distributeur Kinepolis Film Distribution beslist om vandaag de film "Black" niet te vertonen. Zaterdag en zondag zijn er wel voorstellingen van de film om 13.45 uur, maar ook dan zal de film 's avonds niet te zien zijn.

Heibel op eerste dag
De beslissing komt er enerzijds door de ongeregeldheden die afgelopen woensdag plaatsvonden in en rond het bioscoopcomplex in het Brusselse Bruparck. Kinepolis verwijst anderzijds ook naar de voetbalinterland tussen de Rode Duivels en Italië vanavond in het Koning Boudewijnstadion, waardoor er meer drukte zal zijn dan anders.

Druk openingsweekend verwacht
"Na de onverhoopt sterke start van de film hopen alle betrokken partijen op deze manier de voorstellingen van 'Black' tijdens dit ongetwijfeld drukke openingsweekend op een positieve, incidentloze manier te laten verlopen", is te lezen in het persbericht van de bioscoop. 

Extra veiligheidspersoneel
Woensdagavond draaide de voorstelling van de film uit op incidenten omdat heel wat jongeren de vertoning wouden bijwonen hoewel de film 16+ gelabeld is. Kinepolis besliste daarop om extra veiligheidspersoneel in te zetten op donderdag. Bovendien dreigde de bioscoopgroep ermee om de film uit de Brusselse programmatie te halen indien er zich nog incidenten zouden voordoen.

Bekijk ook: