Safety First maakt kans op Gouden Roos

Het tweede seizoen van het VTM-programma Safety First is genomineerd voor een Gouden Roos. Dat is de meest prestigieuze Europese televisieprijs. Het programma is één van de drie kanshebbers in de categorie Beste Sitcom.

Safety First is genomineerd naast twee Britse series, ‘Catastrophe’ en ‘Workaholics’. De serie draait rond de vier bewakingsagenten Dirk Porrez, Ingrid Porrez, Smos en Luc Turlinckx, die er maar niet in slagen één opdracht tot een goed einde te brengen. Het tweede seizoen ging in het najaar van vorig jaar van start en haalde wekelijks meer dan één miljoen kijkers.

Eerder won de serie al de Vlaamse Televisie Ster voor beste comedy en was ze ook de beste op het World Media Festival in Hamburg. Voor productiehuis Shelter is de nominatie van Safety First voor geen primeur. Met ‘Wat Als?’ werd het al twee keer genomineerd voor Beste Comedy. Het tweede seizoen won vorig jaar zelfs die prijs. Of Safety First daar ook in zal slagen, weten we op 9 december. Dan worden de prijzen uitgereikt in het British Museum in Londen.