Kaart: Bij deze chefs kan u lekkerst eten

Vanmiddag zijn de laureaten van de restaurantgids Gault&Millau voorgesteld. Zoals elk jaar legden de inspecteurs anonieme bezoeken af in meer dan 1.100 restaurants, die een bespreking krijgen in de gids. Het toprestaurant in ons land blijft 'Het Hof Van Cleve' van Peter Goossens, dat haalt een bijna perfecte 19.5 op 20. Een opsteker na een moeilijk jaar voor Goossens, want in de lijst van beste restaurants ter wereld is hij dit jaar uit de top 50 gevallen. 

De titel van Chef van het jaar gaat dit jaar naar Sang-Hoon Degeimbre van 'L’air du temps' in Liernu.  De Jonge Topchefs van het Jaar zijn Cédric Delsaut ('Bienvenue chez vous' - Namen) voor Wallonië, Marcello Ballardin ('OAK' - Gent) voor Vlaanderen en Maxime Colin ('La Villa Lorraine' - Brussel) voor Brussel.

Dit jaar verwerven drie restaurants een derde koksmuts met een 17/20: 'La Source' in Lanaken, 'La Paix' in Brussel en 'Bistro Margaux' in Sint-Martens-Bodegem. 'La Villa in the sky' (Brussel) maakt een opgemerkte entree in de gids met een score van 17/20.

Op zoek naar een restaurant uit de Gids in de buurt? Ontdek er één via onderstaande kaart: