Actrice Dora van der Groen (88) overleden

Actrice Dora van der Groen is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt het rusthuis waar ze verbleef aan VTM NIEUWS. Van der Groen werd vooral bekend om haar rollen in 'Pauline en Paulette' en 'Wij, heren van Zichem'. 

Van der Groen werd op 10 maart 1927 geboren  in Antwerpen. Ze begon als actrice bij de Antwerpse Schouwburg en speelde later bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg. In 1978 werd ze artistiek leider in het conservatorium in Antwerpen, die later werd omgedoopt tot Studio Herman Terilinck. 

Als actrice werd Van der Groen vooral bekend om haar rollen in 'Wij, heren van Zichem', 'Terug naar Oosterdonk' en Moeder, waarom leven wij?'. Haar grootste rol was die van de mentaal gehandicapte Pauline in de film 'Pauline en Paulette'. Daarnaast vertolkte zij nog talloze hoofd- en bijrollen in Vlaamse films en series. 

Sinds een aantal jaar verbleef de lichtdementerende van der Groen in huis Perrekes, een woonzorgcentrum voor personen met dementie. Daar is ze gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. 

Op Twitter hebben al heel wat bekende Vlamingen hun medeleven betuigd