3,6 miljoen (!) kijkers zien ontknoping K3

Maar liefst 3,6 miljoen mensen keken in Nederland en Vlaanderen naar de finale van 'K3 zoekt K3'. In Vlaanderen volgden 1,8 miljoen kijkers het deel met de bekendmaking van het nieuwe trio. Het hele programma lokte gisteren gemiddeld 1,6 miljoen Vlamingen. Dat blijkt uit een analyse van het aantal livekijkers. De uitgestelde kijkers zijn dus nog niet opgenomen, die cijfers worden pas later bekendgemaakt.

Een staatszaak leek het wel, de zoektocht naar de nieuwe K3. Het programma lokte wekelijks makkelijk een miljoen kijkers in Vlaanderen. Afgelopen week was het dan ook gespreksonderwerp nummer één, zeker toen de discussie over de nieuwe haarkleur van de meisjes losbarstte.

Het mag dan ook niet verbazen dat televisiekijkend Vlaanderen massaal naar VTM afstemde voor de finale. Woordvoerster van VTM Sara Vercauteren verduidelijkt: "Naar het laatste deel, waarin de winnaars bekendgemaakt werden, keken 1,8 miljoen Vlamingen. Voor het hele programma waren dat er gemiddeld 1,6 miljoen."

Daarmee breekt het programma records. Ter vergelijking: dat andere kijkcijferkanon van VTM, ‘Wouters vs Waes’, haalde een topcijfer van 1,53 miljoen kijkers. Toen was het 18 jaar geleden dat er nog zoveel mensen naar een VTM-programma keken. Bovendien zijn deze cijfers enkel gebaseerd op het aantal livekijkers, de uitgestelde kijkers worden pas maandag bekendgemaakt.