Birgit bij de auteur: Erika Van Tielen

Op de Boekenbeurs in Antwerpen zijn dit jaar opvallend veel jonge vrouwen te vinden die schrijven over het moederschap. Vaak hebben ze het over de minder aangename kanten en de dingen waarmee veel moeders worstelen zonder dat ze het zeggen. Eén van die schrijvende mama's is tv-gezicht Erika Van Tielen. Haar boek heet 'Happy Mama' en op de flap poseert ze met haar twee kinderen: Rowen van bijna twee en Finn van vier jaar.

Erika Van Thielen probeert met haar boek ‘Happy Mama’ zowel de positieve als negatieve kanten van het moederschap te belichten. Het taboe rond moeilijkheden tijdens en vooral na de zwangerschap is nog steeds aanwezig.

Ook de onzekerheden van nieuwe mama’s krijgen niet genoeg aandacht. Sterker nog ze worden soms aangewakkerd door ‘Kind en Gezin’ zegt Van Thielen. “Kind & Gezin is een organisatie met een duidelijke bestaansreden, maar soms voelde ik mij als mama onzeker door hen. Ze meten alles aan de hand van cijfers en dat maakte me onzeker omdat mijn kindjes die cijfers niet volgen.”