Birgit bij de auteur: Ish van SYTYCD

Een van de grote publiekstrekkers op de boekenbeurs vandaag is Ish Ait Amou, bekend als jurylid van het VTM-programma 'So you think you can dance'. Vorig jaar verbaasde hij iedereen met zijn literair debuut 'Hard hart'. Een jaar later lag er al een tweede roman: ‘Cécile’. Hij staat er al weken mee in de top tien, en de belangstelling is heel groot. Er staan lange rijen mensen voor zijn signeertafel.

“Dansen en schrijven is voor mij hetzelfde”

Op de vraag of Ish nu schrijver of danser is, kan hij onmogelijk antwoorden. “Ik ben danser en schrijf zoals ik dans”, zegt hij aan VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol.

Reis met vader naar Marokko

Voor zijn nieuwe boek ‘Cécile’ ging Ish op zoek naar zijn eigen roots. Het verhaal gaat over een Marokkaanse jongen uit het zuiden van Marokko die een beslissing maakt die zijn hele leven verandert. Om inspiratie op te doen trok Ish samen met zijn vader naar het geboortedorp van zijn vader. “Het boek zou niet hetzelfde zijn zonder de reis met mijn vader”, besluit Ish.

Novelle voor Te Gek!?

Wie uitkijkt naar het nieuwe boek van Ish, moet tot eind januari wachten. Hij schreef een novelle voor de organisatie Te Gek?!, die het taboe rond psychische problemen wil doorbreken. Ook de Rode Neuzen Dag werkt samen met deze organisatie.