'Black' wint publieksprijs in Gent

'Black', de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, heeft de Port of Ghent Publieksprijs van het Film Fest Gent gewonnen. Aan de prijs is een distributiepremie van 5.000 euro verbonden. Dat maakte het festival deze middag bekend.

'Black' kon bij het festivalpubliek op de hoogste appreciatie rekenen. Zaterdag, net voor het einde van het Film Fest Gent, stond de film op kop met een gemiddelde score van 4,8 op 5 en eindigde zo voor films als Benny Vandendriessches 'Bobbejaan' en de lange animatiefilm 'Phantom Boy'.

Na de wereldpremière van 'Black' in Toronto en uitverkochte vertoningen tijdens het Film Fest Gent deze maand, reist de tweede speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah in november ook naar de Estse hoofdstad Talinn. Daar wordt de film in officiële competitie vertoond op het Black Nights Film Festival (13-29 november). KFD brengt de film vanaf 11 november bij ons in de zalen.

'Black' is het verhaal van de 15-jarige Mavela, die halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een jongen van een rivaliserende Brusselse bende. Beiden worden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde. De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. De film is gebaseerd op de boeken 'Black' en 'Back' van Dirk Bracke. Nele Meirhaeghe, El Arbi, Fallah en Hans Herbots verwerkten het tot een filmscenario.