Dimitri Vegas & Like Mike beste dj's ter wereld

Dimitri Vegas en Like Mike zijn op het Amsterdam Dance Event verkozen tot de beste dj’s ter wereld. De broers uit Willebroek staan op nummer 1 in de DJ MAG Top 100, die wordt samengesteld door het publiek. Het is de eerste keer ooit dat een Belg, of in dit geval twee Belgen, bovenaan de lijst staan.

De Belgische dj’s hebben de laatste jaren een steile opmars gemaakt in de DJ Mag Top 100. Vier jaar geleden stonden ze er voor de eerste keer in, toen nog op plaats 79. Vorig jaar werden ze tweede en moesten ze enkel de Nederlandse dj Hardwell nog voor zich dulden.

Hardwell op 2

Nu is het Hardwell die op plaats twee staat. De rest van de top vijf bestaat bovendien louter uit Nederlanders. Martin Garrix op plaats drie, Armin Van Buuren op vier en Tiësto op vijf. Nog in de top tien staan David Guetta (6), Quintino (6), Avicci (7), Afrojack (8), Skrillex (9) en Steve Aoki (10).  

Andere Belgen

De Antwerpse dj Yves V stijgt 21 plaatsen en is nu 34ste. Ook WOLFPACK klimt, van 84 naar 55. Netsky is de vierde Belg in de top honderd, op plaats 75.