Ook Pro League steunt Rode Neuzen Dag

Ook de Jupiler Pro League gaat zich inzetten voor Rode Neuzen Dag. Dat kondigde directeur-generaal Ludwig Sneyers vanochtend aan op QMusic. De 16 ploegen uit de eerste klassen zullen gedurende twee weken verschillende acties op poten zetten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Vanaf 16 oktober tot en met 25 oktober zullen de Vlaamse voetbalvelden bijna letterlijk overspoeld worden met Rode Neuzen, Rode Neuzen ballen én verschillende acties op en rond het veld. Tijdens de Jupiler Pro League matchen zullen er niet alleen Rode Neuzen verkocht worden in de verschillende Vlaamse stadions, maar wordt er ook extra aandacht geschonken aan het Rode Neuzenfonds. De spelers zullen niet alleen hun beste beentje voorzetten op het veld, ze willen al hun supporters overtuigen met trots de rode neus te dragen.  

Ex-Miss België en Q-presentatrice Joke Van De Velde zal op zondag 18 oktober de aftrap geven in Kortrijk tijdens de wedstrijd KV Kortrijk - Sporting Charleroi. Ze smeert alvast haar slanke benen in om iets grappigs te doen en geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Joke zal die avond trachten een grote Rode Neuzen bal met een diameter van 3,5 meter over het veld te rollen.

De grote finale van Rode Neuzen Dag vindt plaats op 5 december. Het doel van de actie is om geld in te zamelen voor jongeren met psychische problemen.