Dossier Festivals

Iron Maiden sluit Graspop af

De Britse rockband Iron Maiden zal op zondag 19 juni 2016 Graspop Metal Meeting afsluiten. Dat hebben de organisatoren van het festival bekendgemaakt.

Begin vorige maand verscheen ‘The Book Of Souls’, het zestiende studioalbum van Iron Maiden en het eerste dubbelalbum van de band. Op het album staat onder meer ‘Empire of the Clouds’, met 18 minuten het langste Maiden-nummer tot nu toe. Frontman Bruce Dickinson is nog herstellende van operaties aan zijn tong en keel nadat er kwaadaardige tumoren bij hem waren aangetroffen.

Iron Maiden verkocht wereldwijd 90 miljoen albums sinds de oprichting in 1975. De grote doorbraak kwam er toen Bruce Dickinson zanger Paul Di'Anno kwam vervangen in 1981. Het vijftal liet met het album "Number of the Beast" ('82) een definitief visitekaartje achter.

Liedjes als "Run to the hills" en de titelsong plus het oudere lijflied "Iron Maiden" vormen nog steeds hoogtepunten van de concerten. Eerder was al bekendgemaakt dat Black Sabbath headliner is op vrijdag 17 juni. Graspop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2016. De voorverkoop start op 15 oktober.