DiCaprio plant film over dieselgate

Dieselgate, het schandaal bij autobouwer Volkswagen, wordt verflmd. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Leonardo DiCaprio, die zich eerder al actief inzette voor het milieu, gaat een film over het bedrog produceren. Volkswagen installeerde wereldwijd in miljoenen auto's zogenaamde sjoemelsoftware om de uitstootwaarden van zijn dieselwagens bij testen lager te houden dan ze in werkelijkheid zijn.

Volgens de Hollywood Reporter hebben productiemaatschappijen Paramount en Appian Way, in handen van acteur DiCaprio, de rechten gekocht van het boek dat Jack Ewing gaat schrijven over het uitstootschandaal. Het boek, een precieze titel is er nog niet, "gaat onderzoeken hoe een filosofie van 'alsmaar meer, alsmaar beter' geleid heeft tot één van de grootste bedrijfsfraudes ooit". Wie de film zal regisseren en over de rolverdeling is nog niets bekend.

Het bedrog bij VW kwam vorige maand uit. De autobouwer moet wereldwijd zo'n 11 miljoen wagens terugroepen. Zijn topman Martin Winterkorn stapte al op.