Playboy stopt met naaktfoto's

Het erotische tijdschrift Playboy stopt met naakfoto’s. Dat heeft het blad zelf laten weten aan The New York Times. Oprichter Hugh Hefner stemde in met het idee om naakt achterwege te laten bij de volgende restyling, in maart volgend jaar. De Nederlands Playboy, die ook in Vlaanderen verschijnt, houdt vast aan de naaktfoto's.

Het idee kwam van het huidige management, dat een antwoord zocht op de dalende verkoop. Voorlopig gaat het enkel over de Amerikaanse Playboy. De Nederlandse versie, die ook bij ons verschijnt, zal nog steeds naaktfoto's publiceren. Dat heeft de hoofdredacteur van het blad, Maarten Bloem, gezegd op de Nederlandse radio 3FM. In het verleden poseerden al meerdere Vlaamse vrouwen in de Nederlandse Playboy. Onder andere Ann Van Elsen, Brigitta Callens en Gaelle Garcia Diaz passeerden de revue.

Internet

Grootste probleem voor Playboy zit hem in de beschikbaarheid van porno via het internet. Er zullen wel nog steeds schaarsgeklede vrouwen in het blad staan, maar vanaf maart gaat het dus in de eerste plaats om de goede artikels.

Lees ook: Dit kocht Phaedra Hoste van haar playboyshoot