Pelckmans en Van Halewyck fuseren

Uitgeverij Pelckmans en Uitgeverij Van Halewyck gaan fuseren. Ze hebben een principeakkoord voor bundeling van de activiteiten per 1 januari 2016. In combinatie met het portfolio van Van Halewyck wordt Pelckmans nu binnen alle deelgebieden van het uitgeven van algemene boeken actief: literatuur en overige fictie, een brede waaier non-fictie en kinder- en jeugdboeken, luidt het dinsdag in een gezamenlijke mededeling.

Lut Raymaekers, uitgever, zal de leiding van Uitgeverij Van Halewyck binnen de nieuwe structuur op zich nemen. Eric Willems, die recent toetrad tot de directie van Uitgeverij Pelckmans, heeft hiermee naast Uitgeverij Polis, Abimo en het wetenschappelijk fonds nu ook Uitgeverij Van Halewyck onder zijn hoede. Hij en zijn team zullen zich vestigen in een nieuw pand in Antwerpen..

Van Halewyck

Uitgeverij Van Halewyck is de laatste decennia uitgegroeid tot een van Vlaanderens vooraanstaande uitgeefhuizen, vooral bekend om haar non-fictiefonds. Stichter en mede-eigenaar André Van Halewyck, die eerder zijn afscheid aankondigde, blijft als adviseur betrokken bij de verdere ontwikkeling. Lut Raymaekers, uitgever, zal de leiding van Uitgeverij Van Halewyck binnen de nieuwe structuur op zich nemen. De samenwerking met de Van Halewyck-auteurs wordt onverminderd verdergezet.

Pelckmans

Uitgeverij Pelckmans, vooral bekend als educatief uitgever, nam enkele jaren geleden al de kinder- en jeugduitgeverij Abimo over en startte eerder dit jaar de literaire Uitgeverij Polis. "Bij Thom Pelckmans en Eric Willems vinden we de geschikte partners om onze uitgeverij een verdere bloeiende toekomst te geven. Zij tonen vakkennis, stralen geloof in het boek uit en bouwen aan een ambitieuze eigentijdse uitgeefgroep. We hebben ons dan ook met veel enthousiasme geëngageerd om onze ervaring, netwerk en know how in dit bedrijf te integreren", verklaren André Van Halewyck en Lut Raymaekers.

"Gelijke visie"

"In onze gesprekken met Lut en André bleek al gauw een gelijke visie op de ontwikkeling en de uitdagingen van onze sector. We hebben veel respect voor het werk van Uitgeverij Van Halewyck en we willen haar sterke reputatie verder zetten. Deze voorgenomen stap past in onze ambitie om als onafhankelijke, sterke speler een hoogkwalitatief aanbod voor de brede lezersmarkt te brengen", reageert Thom Peckmans.

Foto: André Van Halewyck