Amerikaanse film voor Van Groeningen

Felix Van Groeningen, de regisseur van ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘De helaasheid der dingen’, gaat de Amerikaanse film ‘Beautiful Boy’ regisseren. De film is gebaseerd op twee boeken van David Sheff. De film wordt gemaakt in opdracht van Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Het wordt het eerste Amerikaanse project voor Van Groeningen, die momenteel bezig is met de afwerking van ‘Belgica’, zijn vijfde langspeelfilm.

‘Beautiful Boy’ wordt de verfilming van de twee boeken van David Sheff ‘Beautiful Boy: a Father’s Journey Through His Son’s Addiction’ en ‘Tweak: Growing Up On Methamphetamines’. De boeken vertellen het verhaal van een zoon die verslaafd is aan methamfetamine en probeert af te kicken, verteld door de ogen van zijn vader.

De film wordt het eerste Amerikaanse project voor Van Groeningen, die de film zal regisseren in opdracht van New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt. Van Groeningen brak internationaal door met ‘The Broken Circle Breakdown’, dat veel lof oogstte en een Oscarnominatie voor Beste Niet-Engelstalige Film in de wacht sleepte. De film won ook de prijs voor Beste Europese Film in Berlijn en ontving een César voor Beste Buitenlandse Film.