'Vind ik niet leuk'-knop op komst

Facebook krijgt dan toch een alternatief voor de 'vind ik leuk'-knop. Dat heeft Mark Zuckerberg gezegd tijdens vragensessie in het hoofdkantoor van het bedrijf. "We bouwen aan een alternatief dat gebruikers meer opties geeft dan alleen maar iets 'leuk te vinden'", zei hij. De' vind ik niet leuk'-knop komt er nadat veel gebruikers al jaren vragen om een dergelijk alternatief.

De vraag naar de tegenhanger van de ‘vind ik leuk'-knop klinkt al jaren heel luid. Tot nu wilde de sociaalnetwerksite daar niet van weten, maar volgens Zuckerberg werkt het nu wel degelijk aan zo’n knop.

De CEO legde ook meteen uit waarom je posts niet kon disliken op Facebook. De vrees bestond namelijk dat de sfeer te negatief zou worden als mensen elkaars posts kunnen neerhalen. Zuckerberg benadrukt dat de vind-ik-niet leuk'-knop waar nu aan gewerkt wordt vooral bedoeld is als een uiting van empathie, wanneer mensen meevoelen met een tegenslag van anderen. Facebook zoekt nu de beste manier om zo'n knop te integreren, al wou Zuckerberg niet echt van het woord 'dislike' horen.

Wanneer de knop er zou komen is niet duidelijk, maar er zou binnenkort een testfase komen bij een beperkte groep gebruikers.