Wat er gebeurde met Mathias Coppens

Geen proef te straf voor de broertjes Coppens in ‘Het Lichaam van Coppens’, maar in de tweede aflevering van dit seizoen liep het toch even grondig mis. Mathias Coppens ontwrichtte zijn rechterschouder na een proef met zogenaamde ‘zevenmijlslaarzen’ en was weken out. “Een verschrikkelijk pijnlijke val”, zegt Mathias voor de camera van VTM NIEUWS.

Mathias maakte een bijzonder lelijke val met de zevenmijlslaarzen op de atletiekpiste, met een pijnlijke ontwrichting van zijn rechterschouder als gevolg. “Ik heb mijn broer nog nooit zo zien afzien”, zegt broer Staf. “Hij had ongelooflijk veel pijn, maar alleen al hem zien deed voor mij pijn. Ik was zelf ook helemaal van slag.”

De diagnose in het ziekenhuis was hard: een ontwrichting van de rechterschouder, een stuk kraakbeen scheurde bij de val los, waardoor de schouder naar voren schoof. Gevolg: drie weken lang niet bewegen met de schouder, een pijnlijke operatie om het kraakbeen terug aan het bot te hechten en vervolgens zes weken stilliggen en drie maanden lang revalideren.

Omdat Mathias zijn schouder en arm niet mocht bewegen, moesten de opnames een maand lang worden stilgelegd. En ook nadien nog voerde Staf nog de meeste proeven uit. “Maar we hebben het zo gemixt dat de kijker er niet te veel van zal voelen”, zegt Mathias.