Wat zou Apple straks voorstellen?

De Apple-fans hebben er lang naar uitgekeken, maar vanavond is het eindelijk zover: de jaarlijkse persconferentie. Traditioneel wordt de nieuwe iPhone voorgesteld, maar het is vooral afwachten met welke nieuwigheden Tim Cook op de proppen komt. Hier en daar zijn er echter al een aantal zaken gelekt. Wij zetten ze op een rijtje.

iPhone 6

De enige echte zekerheid die er momenteel is, is dat er vanavond een nieuw model van de iPhone zal worden voorgesteld: de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Uiterlijk verschillen ze weinig van het vorige model, al zouden ze naar verluidt wel dikker zijn. Daarnaast zullen de iPhones voorzien zijn van Force Touch, waardoor het toestel anders reageert naarmate je zachter of harder op het scherm drukt. Het nieuwe toestel zou ook sneller werken dan de vorige iPhone.

Verder wordt ook het nieuwe besturingssyteem iOS9 en WatchOS2 voor Apple Watch voorgesteld. De belangrijkste nieuwigheid van iOS9 is dat het mogelijk zal zijn om te multitasken, een functie die bij Android al jaren beschikbaar is.

Apple TV

Volgens kenners zal Apple vanavond vooral zijn plannen omtrent Apple TV uit de doeken doen met als doel om definitief een plaats te veroveren in de televisiewereld. Voordien kon je met het toestel draadloos vanop je iPhone, iPad of Mac draadloos bestanden streamen op je televisietoestel. De nieuwe Apple TV wordt hoogstwaarschijnlijk uitgebreid met een krachtigere processor, waardoor er zwaardere apps kunnen gedraaid worden.

Ook de afstandsbediening zou vernieuwen met als grote doel de ‘gamers’ te plezieren. Daarnaast krijgt Apple TV een App Store en luistert de afstandsbedienining naar spraakopdrachten via Siri. Via je tv zou je ook de verlichting en de verwarming in je huis kunnen bedienen.

De nieuwe Apple TV zou 150 euro kosten en moet dit jaar nog in de Belgische winkelrekken liggen.

Siri

Sinds april is Siri, het systeem dat je toelaat om mondeling opdrachten te geven aan je iPhone, beschikbaar in het Nederlands. Verwacht wordt dat er bij de nieuwe update ook een Vlaamse versie zal worden voorgesteld, al blijft dat voorlopig koffiedik kijken. 

iPad?

Er heerst twijfel of Apple vanvond ook op de proppen komt met een nieuwe iPad. Volgens sommige bronnen zal er een nieuwe, grotere iPad worden voorgesteld. Andere bronnen beweren dan weer dat er vanavond geen plaats is voor plannen omtrent de iPad.

Livestream

Vanavond om 19.00u stelt CEO Tim Cook de nieuwigheden van Apple voor. U kan de persconferentie live volgen via deze link