Dossier Festivals

Motörhead annuleert optredens

Motörhead, "de luidste groep ter wereld", moet opnieuw optredens annuleren wegens gezondheidsproblemen van zanger Lemmy. Deze keer zullen de fans in het Amerikaanse San Antonio, in de staat Texas, geduld moeten uitoefenen. Het concert zou normaal woensdag daar plaatsvinden. Dinsdagavond verliet de Britse band al na drie nummer het podium in Austin, eveneens Texas.

Deze zomer stond de metalgroep rond de legendarische bassist en zanger Lemmy Kilmister nog op het podium van Graspop in Dessel. Maar in 2013 en 2014 moest de groep ook al verstek geven voor optredens op Belgische bodem om gezondheidsredenen.

Maar de annuleringen in de VS zouden te maken hebben met hoogteziekte van de zanger, die hij heeft opgedaan in Colorado, in het westen van de VS. Op zijn Facebookpagina liet de groep optekenen dat "Lemmy opnieuw zal optreden wanneer hij helemaal uitgerust is.”

De band is momenteel op tournee in Noord-Amerika, waar ze eind september zelfs een eigen heavy metal cruise organiseren, "Motörboat".