Alloo bij Jambers: leerling en meester

Vanaf volgende dinsdag zendt VTM 'Alloo bij Jambers' uit, een unieke reeks waarin Luk Alloo in de rijkgevulde carrière van tv-icoon Paul Jambers duikt. De reeks is vanochtend voorgesteld in Vilvoorde, in het bijzijn van de twee hoofdrolspelers.

In Alloo bij Jambers wordt de interviewer zelf geïnterviewd. Luk Alloo nodigt Paul Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen bijvoorbeeld naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen.

Paul ontmoet vrienden en collega’s die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

Wat gebeurde er in de auto van Paul?

In de eerste aflevering neemt Luk Alloo Jambers mee naar de VRT, waar het voor hem allemaal begon. Hij doet dat in een oude Citroën DS, de wagen waar Paul in de jaren zeventig mee reed, en dat roept meteen een aantal herinneringen op. Maar wat er dan precies in die auto gebeurd is, daar wil Paul weinig over kwijt...

'Alloo bij Jambers', vanaf dinsdag 1 september om 21.35 uur bij VTM.