Achtergelaten tentjes PKP naar Calais

Net zoals op andere festivals blijven er na de laatste festivaldag op het kampeerterrein van Pukkelpop heel wat spullen achter, zoals tentjes en matrassen. Die worden dit jaar niet bij het groot vuil gezet, maar naar de vluchtelingen in Calais gebracht. Het initiatief komt van schrijver Jeroen Olyslaegers en activist Peter Terryn.

Het kampeerterrein van Pukkelpop zal er zondag wellicht weer als een stort uitzien, met achtergebleven afval, matrassen en tentjes. Olyslaegers en Terryn doen nu op Facebook een oproep om nog bruikbaar materiaal te recycleren en naar de vluchtelingenkampen in Calais te brengen. De vluchtelingen verblijven er in erbarmelijke omstandigheden in tentenkampen, in de buurt van de kanaaltunnel, om op een bepaald moment de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.

De initiatiefnemers plannen ook nog andere acties om de vluchtelingen te helpen. Zo zoeken ze over heel Vlaanderen kledij, kookgerei, toiletartikelen en andere spullen bij elkaar om daarna zelf naar Calais te vervoeren.

Op hun Facebookpagina kan je vermelden wat jouw bijdrage is en waar je de spullen kan achterlaten.