Luk Alloo maakt portret van Jambers

VTM pakt uit met een aantal nieuwigheden van de nieuwsredactie. Zo maakt Luk Alloo een docureeks over Paul Jambers en  is het opsporingsprogramma ‘Faroek’ vanaf september wekelijks te zien.

Vanaf 1 september brengt Luk Alloo de 4-delige docureeks ‘Alloo bij Jambers’ waarin hij een portret maakt van televisiefenomeen Paul Jambers. Die wordt namelijk 70 en heeft al 44 jaar televisie maken op zijn teller staan. Alloo nodigt Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen. Paul ontmoet vrienden en collega’s die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ gaat gerechtsjournalist en justitie-expert Faroek Özgünes voortaan wekelijks op zoek naar daders van misdrijven. Hiervoor praat Faroek ook met slachtoffers. Met de medewerking van politie en parket helpt hij misdadigers op te sporen en getuigen te vinden. Met resultaat, want de tips van kijkers leiden vaak tot een doorbraak in het onderzoek. Naast zelfgemaakte binnenlandse opsporingsuitzendingen en reportages, brengt Faroek ook drie keer per maand een buitenlandse crimi-reportage.

Uiteraard blijven de vaste waarden VTM NIEUWS en Telefacts de actualiteit op de voet volgen en tot bij u brengen. De journalisten maken het nieuws onder het motto ‘We zijn er voor u’, of het nu goed of slecht nieuws is. Voetballiefhebbers hebben op vrijdag, zaterdag en zondag met 'Stadion' hun afspraak voor een goede portie voetbal.