Dit zijn de 12 nieuwe programma’s van VTM

VTM pakt dit jaar vanaf 31 augustus uit met twaalf nieuwe programma’s. Die beloven de kijkers nog meer spannende én ontspannende televisieavonden, afgewisseld met de nodige dosis actualiteit. Wij zetten de programma's even voor u op een rijtje.

Project K

Koen Wauters probeert vanaf 31 augustus in Project K zijn jongensdromen waar te maken. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen. Zijn ‘helpers’ eisen van Koen wel een tegenprestatie. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

De Bunker

Je wekelijkse dosis spanning krijg je vanaf 31 augustus elke maandag met de misdaadserie ‘De Bunker’. In die reeks draait alles om misdaad voorkomen. Een topcast met Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Greg Timmermans, Sven De Ridder, Eline Kuppens en Sachli Gholamalizad vormen het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid en opereren vanuit hun ondergronds hoofdkwartier: De Bunker.

Extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes,... De Bunker werpt via fictie een blik op de realiteit van de Belgische Staatsveiligheid. Op het team van De Bunker rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn - door de interne geheimhouding - vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, hun taak zenuwslopend en de druk ontzettend hoog.

Alloo bij Jambers

Vanaf 1 september is bij VTM een 4-delige docureeks van Luk Alloo te zien, waarin hij een portret maakt van televisiefenomeen Paul Jambers. Die wordt namelijk 70 en heeft al 44 jaar televisie maken op zijn teller staan. Alloo nodigt Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen. Paul ontmoet vrienden en collega’s die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

Het Geheime Leven van 5-jarigen

Op woensdag gaat het er luchtiger aan toe in ‘Het Geheime Leven van 5-jarigen’. Tien kleuters ontmoeten elkaar in het programma voor het eerst in een kleuterklas waar alles geregistreerd wordt door camera’s en microfoons. Het programma geeft volwassenen een inkijk in de verborgen wereld van dit jonge geweld. Er ontstaan ontroerende en grappige situaties waarin de kleuters vaardigheden oefenen die ook voor volwassenen herkenbaar zullen zijn.

De groeiende vriendschappen, het gefluister, de strubbelingen… Alles wordt geobserveerd en geduid door de ervaren kinderpsychiaters Peter Adriaenssens en Binu Singh. Zij geven uitleg over de wonderbaarlijke fase in het kleuterleven waarin alles nog kan, mag en mogelijk is. 

Jonas & Van Geel

In de personalityshow ‘Jonas & Van Geel’ staan op woensdag én vrijdag comedy, live muziek, gesprekken en verrassingen centraal. Jonas verrast de kijker én zijn bekende gasten met komische acts, filmpjes en verrassende muzikale hoogstandjes.

Op woensdag trekt Jonas zijn kleurrijk presentator-imitator-acteur-zanger-entertainer-kostuum aan en trekt hij alle registers open met telkens vier gasten. Op vrijdag zet Van Geel het weekend in en trakteert één centrale gast op de show van zijn leven in een gezellige late night setting.

Helden van Hier: Door het Vuur

Vanaf donderdag 3 september zien we de helden van onze samenleving aan het werk. De reportagereeks ‘Helden van Hier: Door het Vuur’ volgt het leven van het jongste team van de Gentse brandweer. Branden blussen, mensen evacueren uit hun woonst, autowrakken openknippen, duiken naar slachtoffers,... ‘Helden van Hier’ brengt het verhaal van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld, vanuit het standpunt van de hulpverleners zelf. Waar de cameraploeg moet stoppen, gaan de bodycams van de brandweerlui verder. Daardoor beleeft de kijker de actie door de ogen van de officieren, brandweerlui, duikers en ambulanciers.

K3 zoekt K3

K3-fans en liefhebbers van talentenjachten komen op vrijdag aan hun trekken met ‘K3 zoekt K3’. Karen, Kristel en Josje zoeken daarin samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? ‘K3 zoekt K3’ wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

The Team

Later dit najaar is de topreeks ‘The Team’ te zien. De serie werd gedraaid in vijf landen – waaronder België – en de productie deed een beroep op heel wat Deens creatief toptalent van o.a. The Killing, The Bridge en Borgen. Veerle Baetens vormt samen met de Deen Lars Mikkelsen en de Duitse Jasmin Gerat The Team.

Wanneer drie vrouwenlichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen, worden drie experts samengeroepen om een Europees Joint Investigation Team – kortweg The Team – te vormen. Al snel wordt duidelijk dat er niet één dader aan het werk is. The Team moet het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie die niet terugschrikt voor mensenhandel, prostitutie, omkoping en corruptie.

De Vetste Vakantie

Wanneer de zomervakantie al een tijdje voorbij is, doet Dina Tersago de kijker in het programma ‘De Vetste Vakantie’ weer dromen van reizen. Daarin is te zien wat er gebeurt wanneer kinderen voor één keer zelf mogen beslissen waar de vakantie heen gaat en hun ouders pas bij het vertrek te weten komen welke onvergetelijke trip hen te wachten staat. De kinderen hebben alles in handen: van de logies kiezen tot de koffers pakken. Het wordt een verbazingwekkende trip, voor ouders én hun kids.

Alloo bij de Lokale Politie

Ook Luk Alloo komt later dit jaar nog in actie. In ‘Alloo bij de Lokale Politie’ volgt hij negen politieduo’s in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Met een open vizier en zonder taboes. Luk gaat op pad met wijkagenten, gerechtelijke patrouilles, de dienst slachtofferhulp, verkeersdiensten, interventieploegen en drugsteams. Hij portretteert lokale politieagenten tijdens hun werk en schetst een eigenzinnig beeld van de persoonlijke betrokkenheid van de politiemensen. In het programma wordt duidelijk dat de politie meer om het lijf heeft dan een kepie en een fluitje alleen.

Altijd prijs

Met ‘Altijd Prijs’ is er in de programmatie van VTM ook plaats voor een kleurrijke, warme comedy vol misverstanden en herkenbare verhalen en situaties die wel eens durven exploderen. Voor het gezin Desmet wordt het na jaren dromen werkelijkheid wanneer ze de lotto winnen. Ze wonen in een troosteloos appartementsgebouw en zien hun hele leven plotsklaps veranderen. Ze willen niets liever dan het nieuws van de daken te schreeuwen, maar krijgen het advies hun grote geluk geheim te houden. Dat blijkt al snel geen gemakkelijke opdracht… Steve Geerts, Ini Massez, Nathan Naenen, Nicky Langley, Rilke Eyckermans en Pepijn Caudron vertolken de hoofdrollen.

Total Loss in het Bos

“Het programma dat nooit had mogen uitgezonden worden”, zo wordt ‘Total Loss in het Bos’ aangekondigd. Daarin wordt een handvol bekende Vlamingen in een levensgroot dierenkostuum gestoken, zodat ze geen steek voor hun ogen meer zien. Daarna worden ze in een bos vol hilarische obstakels gezet en moeten ze zo snel mogelijk van A naar B lopen. Om de moedige deelnemers toch een kans te geven, beschikt elke bekende Vlaming in dierenpak over een teamgenoot die vanop de finishlijn instructies geeft. Het team dat elkaar blindelings vertrouwt en eerst aan de finishlijn belandt, wint een grote som geld voor Rode Neuzen Dag. Een fysieke uitputtingsslag vol slapstick, verrassende wendingen en pijnlijke nederlagen, allemaal voor het goede doel.