MEDIALAAN lanceert gratis 'Stievie Free'

MEDIALAAN lanceert dit najaar Stievie FREE, een nieuwe instapversie van de televisie-app. Stievie FREE is zoals de naam doet vermoeden volledig gratis. Iedereen kan binnenkort via de Stievie FREE website en app de MEDIALAAN-zenders VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM bekijken, zowel live als licht uitgesteld op smartphone, tablet, laptop en computer. Terugkijken kan tot zes dagen terug. 

Stievie FREE kan gratis aangeboden worden dankzij toepassing van het reclamemodel van vtm.be, waarbij met korte reclameblokken gewerkt wordt, die niet doorspoelbaar zijn. Jongere kijkers van vtm.be gaven al aan dat ze korte reclame in ruil voor kwalitatieve gratis content heel normaal vinden.

Ook bij Stievie FREE zullen de reclameblokken korter zijn als mensen uitgesteld kijken. Bovendien zal de reclame bij Stievie FREE aangepast zijn aan de gebruikers, zowel bij live als uitgesteld kijken. Die gerichte reclame zal dit najaar ook doorgetrokken worden naar onder andere vtm.be. De reclame wordt dus aangepast aan het profiel van de kijker, waardoor adverteerders hun doelgroep nog beter kunnen bereiken.

De betalende versie van Stievie blijft wel bestaan. Daarop zijn tien Vlaamse zenders te zien en mensen kunnen daar wel door de reclame spoelen. Er komt wel een nieuwe versie van deze bestaande betaal-app. Voor huidige klanten blijft de huidige app nog beschikbaar. Nieuwe klanten moeten wachten op de vernieuwde versie.