Dit is het vernieuwde Qmusic

Vandaag heeft radiozender Q-music zijn nieuwe programmering voorgesteld. Belangrijkste nieuwkomers zijn Sam De Bruyn, zoals al eerder bekend gemaakt, en Sean Dhondt, die televisiezender JIM verlaat voor Qmusic, voortaan zonder streepje. ’s Morgens vormt Maarten Vancoillie voortaan een duo met Dorothee Dauwe. De zender heeft ook een nieuw logo voorgesteld, met een nieuwe baseline: 'You make us Q'.

Programmadirecteur Tom Klerkx en adjunct-programmadirecteur Sven Ornelis van Qmusic stelden vanmiddag de nieuwe programmering van de radiozender voor. Maarten Vancoillie, die vorig jaar nog samen met Sven Ornelis het ochtendblok presenteerde, krijgt voortaan het gezelschap van Dorothee Dauwe.

Sam De Bruyn met sidekick Heidi Van Tielen

“We zijn blij dat het jong talent dat we achter de schermen hebben klaargestoomd er nu klaar voor is om in de spits te spelen”, zegt Klerkx. “Ze worden geruggesteund door onze ervaren klasbakken.” Zo is er in het zendschema nog steeds een prominente plaats voor ancien Sven Ornelis, die van 9 uur tot 12 uur plaatsneemt voor de microfoon, gevolgd door Jolien Roets, die de middag (12u-13u) voor haar rekening neemt.

De Q-luisteraars krijgen ook enkele nieuwe stemmen te horen. Zo pakte Qmusic eerder al uit met de opmerkelijke transfer van Sam De Bruyn, die overkomt van Studio Brussel. Hij zal van 16 uur tot 19 uur presenteren, met sidekick Heidi Van Tielen.

Exit Kürt Rogiers, welkom Sean Dhondt

Nog een nieuwe stem wordt Sean Dhondt. De presentator van JIM laat de televisiezender achter zich om het avondblok te presenteren met Marcia Bwarody. “Nieuwkomers en toptalenten Sam en Sean krijgen daarmee een meer dan verdiende plek op Q”, zegt Klerkx.

Wie afscheid neemt van Q-music is niemand minder dan Kûrt Rogiers. "Zeven jaar ben ik met hart, ziel en lijf lid geweest van de Qmusicfamilie", zo zei hij. "Hier stopt het 'voorlopig'. But I'll be back."

De vernieuwde programmering (start op maandag 31 augustus):

6u – 9u: Dauwe & Vancoillie (Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie)

9u – 12u: Sven Ornelis

12u – 13u: Jolien Roets

13u – 16u: Wim Oosterlinck

16u – 19u: Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen

19u – 22u: Sean Dhondt en Marcia Bwarody

22u – 00u: @rikboey (Rik Boey)