DiCaprio wordt seriemoordenaar

Hollywoodacteur Leonardo DiCaprio (40) en topregisseur Martin Scorsese (72) hebben voor hun zesde samenwerking een groezelig onderwerp uitgezocht. In de geplande film 'The Devil in the White City' zal DiCaprio de Amerikaanse seriemoordenaar H.H. Holmes vertolken, die aan het einde van de negentiende eeuw in Chicago tientallen mensen op gruwelijke wijze vermoordde. Volgens het filmportaal Deadline.com heeft Studio Paramount de filmrechten voor de bestseller verworven. Auteur Billy Ray (bekend van 'Captain Phillips') zal het scenario schrijven.

De tekst zal gebaseerd zijn op het boek van auteur Erik Larson, dat in het Nederlands onder de titel 'De Duivel In De Witte Stad' is verschenen. Terwijl in Chicago de voorbereidingen voor de wereldtentoonstelling van 1893 lopen, gebruikt psychopaat Holmes het enorme project voor zijn gruweldaden. Hij lokt jonge vrouwen naar zijn als hotel verbouwde gruwelhuis. Hij geeft later toe dat hij 27 mensen heeft vermoord, maar sommigen gaan zelfs van 200 slachtoffers uit.

Voor Scorsese gaf DiCaprio laatst nog in 'The Wolf of Wall Street' gestalte aan de arrogante financiële jongleur Jordan Belfort. Dat was al de vijfde samenwerking van beiden na 'Gangs of New York', 'Aviator', 'The Departed' en 'Shutter Island'.