Miss Piggy en Kermit gaan uit elkaar

Het nieuws slaat in als een bom: Miss Piggy en Kermit gaan uit elkaar. Dat maakten de twee figuren uit de wereldberoemde Muppet Show op hun Facebook-pagina bekend. "Na zorgvuldig nagedacht te hebben, diepe reflectie en veel gekibbel, hebben Kermit en ik de moeilijke beslissing genomen om onze romantische relatie te beëindigen", schrijft het roze varkentje. Beiden blijven nog samenwerken, maar op persoonlijk vlak leven ze gescheiden. "We zullen andere mensen zien, varkens, kikkers, enz..".

De twee waren al decennia een koppel, al blijft het precieze statuut van hun relatie vaag. Het is onduidelijk of ze nu effectief getrouwd waren of niet.

After careful thought, thoughtful consideration and considerable squabbling, Kermit the Frog and moi have made the...

Posted by Miss Piggy on Tuesday, August 4, 2015

Marketingstunt?

In juni, toen Miss Piggy een belangrijke prijs voor vrouwenrechten kreeg, was Kermit nog erg fier op haar. Maar hij gaf toen ook al toe dat hun relatie niet altijd makkelijk is. "Op dit moment zijn we oké, maar dat moet ik elk uur opnieuw controleren. We hebben al crisissen gekend, eigenlijk één lange crisis sinds we elkaar leerden kennen", klonk het onheilspellend.

De twee blijven na hun scheiding wel samenwerken op professioneel gebied. Waarnemers menen dan ook dat de aankondiging vooral kijkers moet lokken voor het nieuwe seizoen van The Muppets dat deze herfst op de Amerikaanse zender ABC te zien is.