Dossier Festivals

Novastar op startdag Suikerrock

Met mooie slotconcerten van Novastar en Anouk heeft het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock een uitstekende startdag beleefd. Eerder op de dag zorgden ook Charlie Winston en Starsailor voor ambiance. De Grote Markt in Tienen liep in de loop van vrijdagavond grotendeels vol. In de randanimatie was het vooral voor de dj-sets op de Veemarkt op de koppen lopen. Het festival verliep in een rustige atmosfeer en de hulpdiensten hadden weinig werk.

Joost Zweegers liet zijn Novastar als vanouds erg mooie dingen doen. Hits als 'Wrong' en 'Best is yet to come' werden luidkeels door het publiek meegebruld.

Nauwelijks vier weken na haar passage op TW Classic in Werchter bracht Anouk quasi hetzelfde repertoire, maar dit keer voor een kleiner publiek waardoor alles intenser overkwam. Het repertoire varieerde van ballads als 'Lost' en 'Michel' tot swingende nummers als 'Three Days in a Row' en 'Modern World' en rocknummers in 'Good God'. De hits 'Nobody's Wife' en 'Girl' mochten natuurlijk niet ontbreken.