Frankrijk 'riddert' Matthias Schoenaerts

Frans minister van Cultuur Fleur Pellerin heeft beslist om Matthias Schoenaerts te onderscheiden met de Orde van de Kunsten en Letteren, een eerbetoon aan personen die zich hebben laten opmerken in het artistieke domein. Schoenaerts krijgt daarbij de titel van Chevalier.
 
De onderscheiding wordt door de Franse Minister van Cultuur toegekend aan personen die zich laten opmerken hebben door hun creatie in het artistieke of literaire domein of door hun bijdrage aan de uitstraling van de kunsten en letteren in Frankrijk en de wereld. 
 
Dhr. Filip D’havé, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Ambassade van België in Frankrijk is vol lof over Schoenaerts. “Hij boekte grote successen met zijn vertolkingen in onder meer De rouille et d'os en Rundskop en kreeg de César voor opkomend jong talent in 2013. Ondertussen kent iedereen in Frankrijk Matthias Schoenaerts en dat wordt nog eens bevestigd met deze onderscheiding door de Franse minister van Cultuur.”

Naast Schoenaerts werden nog enkele andere Vlamingen uit de culturele wereld bedacht met de Orde van de Kunsten en Letteren, zoals componist Philippe Boesmans (Commandeur), Directeur-generaal van Bozar Paul Dujardin (Chevalier) en Bénédicte Selfslagh, voorzitster van ICOMOS Vlaanderen-Brussel (Chevalier).