86 TML-bandjes in beslag genomen

Op het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom hebben de Economische Inspectie en de politie het voorbije weekend 86 polsbandjes en 8.000 euro in beslag genomen tijdens een actie tegen de illegale doorverkoop van tickets. Bovendien is een onderzoek gestart naar een georganiseerde Engelse bende die Europa rondtrekt om op grote schaal tickets aan te kopen en tegen woekerprijzen te verkopen. Dat laat minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) weten.

Polsbandjes voor meer dan 800 euro

Vier verkopers van de Engelse bende werden op heterdaad betrapt. De bende kon in verband gebracht worden met een huurauto met Britse chauffeur. In de auto werd een doos aangetroffen met een zestigtal toegangsbandjes. De waarde van een polsbandje bedraagt zo'n 370 euro. De bandjes werden voor meer dan 800 euro doorverkocht. Van de Britse bestuurder werd 2.500 euro cash in beslag genomen. Het Antwerpse parket beval zijn arrestatie.

In de weken voorafgaand aan Tomorrowland controleerde de FOD Economie ook de doorverkoop via het internet van tickets voor het dancefestival. Er werden 79 inbreuken vastgesteld.

277 festivalgangers betrapt met drugs

Over het ganse weekend werden 244 festivalbezoekers in bezit gevonden van gebruikershoeveelheden drugs. Daarnaast waren volgens de lokale politie Rupel 33 personen in het bezit van verkoopshoeveelheden drugs. Zij werden voorgeleid in afwachting van hun strafvordering. De speurders stootten op een groepering van Italianen, allen afkomstig uit de regio Napels, die in en rond het festivalterrein pillen aan de man probeerden te brengen met vermoedelijk de substantie 4FA (fluoroamfetamine). Drugs die meermaals voorkwamen, waren marihuana, hasj, cocaïne, ketamine, xtc, GHB, MDMA en andere amfetamines.

Globaal genomen spreekt de lokale politie Rupel over Tomorrowland 2015 van "een topeditie voor veiligheid". Op drie festivaldagen waren er zo'n 180.000 bezoekers