Apple Watch levert al 1 miljard op

Technologiebedrijf Apple boekte afgelopen kwartaal 10,7 miljard dollar winst. Dat is 38 procent hoger dan de kwartaalwinst een jaar ervoor. Vooral de verkoop in China trok aan, ondanks de mindere economische situatie. Over de Apple Watch werden nog geen concrete cijfers gegeven, maar mogelijk liggen de inkomsten rond de één miljard dollar.

Met een omzet van 45,3 miljard euro, haalde Apple een derde meer inkomsten binnen dan hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. In China steeg de verkoop met maar liefst 112 procent. Vooral de iPhone trekt de omzet hoger, met 47,5 miljoen verkochte stuks. Dat is 35 procent meer dan vorig jaar.

Het was uitkijken naar de verkoopcijfers van de Apple Watch, die vorig kwartaal gelanceerd werd. Concrete cijfers gaf Apple niet, maar volgens het bedrijf is het product succesvol. Toch zijn er enige cijfers voorhanden. Apple heeft de Apple Watch in de kwartaalcijfers ondergebracht bij ‘Andere producten’, zoals Apple TV en iPods. De inkomsten van die rubriek steeg tot 2,6 miljard dollar, terwijl die voor de lancering van de Apple Watch nog  1,69 miljard dollar bedroeg. Volgens Apple is die stijging voor meer dan 100 procent te danken aan de Apple Watch. Economen schatten de inkomsten van het mobiele apparaat dan ook op één miljard dollar.