"Jappe Claes had relatie met studentes"

Acteur Jappe Claes, bekend van rollen in 'De Zaak Alzheimer', 'Het Vonnis' en 'Daens', is in Nederland in opspraak gekomen. Volgens een intern onderzoek  aan de Amsterdamse Theaterschool zou hij verschillende relaties gehad hebben met studentes, zo meldt de Nederlandse Volkskrant.

Begin 2014 klonk het nog dat zijn vertrek als artistiek leider van de regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool vrijwillig was. Intussen is bekend dat de Vlaamse karakteracteur voor de keuze werd gesteld: ofwel ‘vrijwillig’ vertrekken ofwel een diepgravend onderzoek naar zijn relaties met studenten. De overige docenten kwamen het grensoverschrijdend gedrag op het spoor nadat verschillende studentes hem ervan beschuldigden zijn positie als docent te hebben misbruikt. Zo zou hij hen geïntimideerd hebben met uitspraken zoals: “Ik kan je maken of breken!”.

De acteur ontkende eerst alle beschuldigingen, maar intussen heeft zijn advocaat laten weten dat hij één kortstondige relatie met een studente heeft gehad.