K3 niet in Leuven: "Te dicht bij Tienen"

Grote teleurstelling voor de Leuvense kinderen, want de populaire meidengroep K3 komt niet naar Marktrock voor Kids, zoals eerder aangekondigd. De reden is dat de Oude Markt in Leuven te dicht bij die van Tienen ligt, waar de meisjes op de affiche van Suikerrock staan. Het Tiense festival heeft namelijk een straal der exclusiviteit bedongen met K3 en Leuven ligt te dichtbij. Dat melden de kranten van Mediahuis. 

Op 2 augustus staan Karen, Kristel en Josje op Suikerrock in Tienen. Het zal één van de laatste optredens zijn in de huidige formatie en de organisator van Suikerrock wil dat graag zo speciaal mogelijk houden. Daarom sprak hij met Studio 100 af dat K3 niet zou optreden in een straal van 30 kilometer rond de Tiense Grote Markt. Nu blijkt dat de Oude Markt in Leuven, waar K3 normaal op 14 augustus zou optreden, op amper 25,9 kilometer afstand ligt. “Te dicht”, aldus de organisatie van Suikerrock. Daarom moet K3 het geplande concert in Leuven dus annuleren.

De organisatie van Marktrock vindt de situatie “te gek voor woorden”. “We hebben het nog willen bespreken met Studio 100, maar voor Suikerrock was het niet bespreekbaar", zegt Henk Vermeulen van Live Entertainment, dat Marktrock organiseert. "Suikerrock heeft gedreigd met advocaten en Studio 100 kreeg schrik. Het is een menselijke fout dat het exclusiviteitscontract over het hoofd werd gezien, maar wij hadden wel een contract met Studio 100."