Donald Trump voert campagne met nazi's

Donald Trump, een van de vijftien Republikeinse presidentskandidaten, heeft dinsdag via Twitter een bericht de wereld ingestuurd waarin hij herinneringen wilde oproepen aan de VS als grootse natie. Helaas voor hem, maakte hij daarbij onbedoeld gebruik van een afbeelding van nazisoldaten. De tweet moest snel weer worden ingetrokken.

De afbeelding werd op Twitter geplaatst onder de hashtag #MakeAmericaGreatAgain (maak van Amerika weer een grootse natie), een van de bekendste slagzinnen van Donald Trump. Op de foto staat een deel van de Amerikaanse vlag afgebeeld, met op de achtergrond het gezicht van Donald Trump. Verder zijn er in hetzelfde beeld nog kleinere afbeeldingen te zien van dollarbiljetten, het Witte Huis en drie soldaten. "We hebben echt leiderschap nodig. We hebben resultaten nodig. Zet de VS weer op het juiste pad", vermeldt de begeleidende tekst nog.

Maar de drie soldaten op Trumps foto lokten al snel reactie uit. "100% zeker dat het de Waffen-SS is die op de foto van Trump staat", zo tweette John Schindler, een gewezen professor aan het Naval War College. Hij plaatste er ook foto's bij waarmee hij zijn stelling hard kon maken.

Het campagneteam van Trump heeft in een reactie laten weten dat er een fout gemaakt werd door een jonge stagiair, die op eigen houtje de foto zou hebben gemaakt en op Twitter zou hebben geplaatst. "Hij heeft zich verontschuldigd en heeft de tweet verwijderd", aldus nog een woordvoerder.