Nu ook Facebook 'zonder zonden'

In Brazilië hebben enkele evangelisten hun eigen sociaal netwerk opgericht, als christelijk alternatief voor Facebook. 'Faceglória' is in tegenstelling tot Facebook 'vrij van blasfemie, erotiek en geweld'. In plaats daarvan kunnen de gebruikers 'praten over hun liefde voor God'. Op een maand tijd zijn er al ruim 100.000 gelovigen op het sociale netwerk actief.

Wanneer je naar de startpagina van 'Faceglória' surft, word je scherm meteen gevuld met bewegende wolken die de hemel verbeelden. Maar ook op de site zelf zijn er opvallende verschillen met Facebook. Zo druk je niet op een 'Vind ik leuk'-knop maar op 'Amen'. Daarnaast houden twintig vrijwilligers alles wat gedeeld wordt nauwlettend in de gaten. Vloeken, geweld, erotiek en homoseksualiteit zijn uit den boze en worden onmiddelijk verwijderd.

Het initiatief komt van enkele leden van de evangelistische gemeenschap. Hoewel Brazilië overwegend katholiek is, stijgt het aantal evangelisten met rasse schreden. Op termijn willen de stichters dat alle 42 miljoen evangelistische Brazilianen Facebook verlaten voor hun christelijke alternatief.