'Vooralarm' voor Summerfestival

Op de Antwerpse Linkeroever is het 'vooralarm' van het medisch interventieplan opgestart voor het Summerfestival. Vandaag vielen verschillende festivalgangers flauw bij het aanschuiven aan de camping. Het Rode Kruis kijkt na of het extra mensen kan inzetten en hulpverleners moeten meer pauzeren en verkoeling kunnen opzoeken.

Naar schatting 65.000 festivalgangers zakken dit weekend af naar het nieuwe festivalterrein aan Middenvijver op Linkeroever. De camping zal drie nachten lang 15.000 mensen herbergen en ligt pal naast het festivalterrein om de overlast voor de buurt te beperken. Om diezelfde reden vindt er vanavond ook al een preparty plaats die de jongeren op het terrein moet houden. Heel wat kampeerders wilden dat duidelijk niet missen en trokken vandaag al vroeger dan verwacht naar de festivalzone, wat tot lange wachttijden onder de loden zon leidde. Rond 17 uur was volgens de organisatie 85 procent van de kampeerders ingecheckt.

Naast het vooralarm neemt de festivalorganisatie de komende dagen nog verschillende maatregelen in het kader van de hittegolf. Zo zijn er extra gratis watervoorzieningen op de camping, extra schaduwplekjes en twee vernevelingssytemen die duizend liter water per uur verspreiden.