Ook Gert zoekt mee naar nieuwe K3

Naast Josje, Karen en Kristel zal ook Studio 100-baas Gert Verhulst er op toezien dat de nieuwe K3 even succesvol wordt als de huidige groep. Verhulst zal dan ook samen met de drie zangeressen in de jury zitten van ‘K3 zoekt K3’, het programma waarin gezocht wordt naar opvolging.

Er schreven zich verspreid over België en Nederland zo’n 6.000 meisjes in voor de wedstrijd. De opnames voor het programma zijn inmiddels van start gegaan en er zijn al een aantal details over het programma gelekt. Zo moeten de kandidates eerst voor een volksjury verschijnen, bestaande uit kinderen, vaders, moeders en grootouders. Het zijn zij die bepalen of een kandidate al dan niet voor de ‘vakjury’ mag verschijnen. “De stem van de publieksjury is erg belangrijk,” aldus Verhulst. “Het publiek moet de nieuwe leden dan ook in het hart sluiten.”

K3 maakte begin dit jaar bekend te stoppen in de huidige formatie. Dit najaar wordt de fakkel definitief overgegeven aan drie nieuwe zangeressen. Het programma ‘K3 zoekt K3’ zal worden uitgezonden op VTM en op het Nederlandse SBS 6 en wordt gepresenteerd door Niels Destadsbader en Gerard Joling.