Apple Music valt Spotify aan

Apple is vandaag met zijn eigen streamingdienst Apple Music van start gegaan. Apple Music moet een concurrent worden voor bekende streamingservices als Spotify en Deezer. De eerste drie maanden is Apple Music gratis, daarna vraagt de Amerikaanse technologiegigant 9,99 dollar per maand.

De nieuwe streamingdienst ging in de vooravond online. Later vandaag staat de eerste radio-uitzending van ‘Beats 1’ op het programma, de online radioservice van Apple Music. Daarvoor trok het bedrijf speciaal Zane Lowe aan als presentator. Hij maakte de overstap van BBC Radio 1.

Met Apple Music gaat Apple de strijd aan met Spotify, marktleider in de sector van online streamingservices. Spotify telt wereldwijd 60 miljoen gebruikers, waarvan 15 miljoen betalende. Apple Music heeft dus een achterstand in te halen, maar met moederbedrijf Apple achter zich, zou die inhaalrace wel eens sneller kunnen gaan dan verwacht. Dankzij diensten als Apple Store en iTunes beschikt Apple namelijk al over 800 miljoen potentiële klanten.