Zanger Thé Lau is overleden

De Nederlandse zanger, muzikant, componist en schrijver Thé Lau is gisteren thuis in Amsterdam overleden. Dat meldt zijn management. Thé Lau, geboren als Matheus J. Lau, was al geruime tijd ongeneeslijk ziek, hij leed aan keelkanker. Hij is 62 jaar geworden.

Thé Lau werd vooral bekend als zanger en gitarist van The Scene met liedjes als ‘Blauw’, ‘Open’ en ‘Iedereen is van de wereld’. Hij bracht ook solomateriaal uit en toerde langs theaters. Samen met Lange Frans scoorde hij de nummer 1-hit ‘Zing voor me’ en het afgelopen jaar bracht hij het soloalbum Platina Blues uit, dat ook in een Engelstalige versie verscheen.

Schrijver

Behalve zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk en Juliette. Deze zomer zal nog een verhalenbundel verschijnen, ‘De grote vakantie’, waaraan hij tot het laatste moment heeft gewerkt.

Kanker

Vorig jaar kreeg Thé Lau te horen dat hij een vorm van keelkanker had en ongeneeslijk ziek was. Na de bekendmaking nam hij afscheid van zijn publiek met een optreden op Pinkpop en meerdere uitverkochte concerten in Nederland en België.

Komende zondag mag het publiek tussen 13.00 en 15.30 uur in poptempel Paradiso in Amsterdam afscheid nemen van de muzikant, kondigde zijn management aan.