Stromae in tranen tijdens tv-interview

Op het internet is een emotioneel interview met Stromae van vier weken geleden in Ivoorkust opgedoken. Daarin krijgt de zanger het bijzonder moeilijk als de presentatrice hem een vraag stelt over de genocide in Rwanda en de dood van zijn vader.

Stromae was de voorbije weken op tournee in Afrika, tot hij vorige week in allerijl moest terugkeren naar Europa omdat hij ernstige bijwerkingen zou hebben van een antimalariabehandeling. Onder meer zijn concert in Rwanda, het geboorteland van zijn vader, moest hij daardoor afzeggen.

De Belgische zanger verloor zijn vader tijdens de Rwandese genocide, ruim twintig jaar geleden. Veel contact heeft hij daarvoor nooit met hem gehad, maar hij heeft het nog steeds moeilijk mee. “Het blijft mij vooral ook raken hoe we er nu nog niet in slagen om samen te leven”, zegt hij met de krop in de keel, voor hij ook echt begint te huilen. Een medewerkster reikt hem nog een zakdoekje aan, daarna excuseert Stromae zich. “Dit is nu al de derde keer dat ik een televisiestudio begin te huilen. Het overvalt me hier plots.”

Bekijk het fragment vanaf 4'51".