Dossier Festivals

Foo Fighters komen niet naar Werchter

De Amerikaanse rockband Foo Fighters zakt dan toch niet af naar Rock Werchter. Frontman Dave Grohl brak vorige week zijn been toen hij van het podium viel in Zweden en annuleert zijn volledige Europese kalender. De Foo Fighters zouden normaal volgende week donderdag optreden. De tickets worden niet terugbetaald.

Frontman Grohl viel vrijdag van het podium in het Zweedse Göteborg. Hij moest daardoor al het concert van vorige zondag op het Nederlandse festival Pinkpop annuleren. Grohl werd geopereerd, maar verscheen eergisteren wel al op krukken en in een brace. “Maar de dokters hebben mij geadviseerd een tijd te rusten. Ik moet mijn been omhoog houden om de zwelling tegen te gaan en verdere langdurige schade te vermijden”, schrijft Grohl in een mededeling aan zijn fans. 

Voor Rock Werchter is dit wel een zware opdoffer. Het festival wordt speciaal een week vroeger georganiseerd zodat het zou passen in de agenda van Foo Fighters. Heel wat festivalgangers kochten ook een ticket om hen aan het werk te zien. Zij zullen hun geld echter niet terugzien. “De afzegging van Foo Fighters is geen reden om de tickets terug te betalen. Dat staat ook in de verkoopsvoorwaarden”, vertelt Nele Bigaré van concertorganisator Live Nation. “Rock Werchter gaat ook zonder Foo Fighters gewoon door.”

Frontman Dave Grohl heeft intussen ook een open brief gestuurd naar zijn fans.

Statement Dave Grohl