Sven Ornelis stopt met de ochtendshow

Sven Ornelis stopt na veertien jaar als presentator van de ochtendshow op Q-Music. Dat maakte hij zelf bekend op de radio. Ornelis blijft wel nog presentator en zal ook de programmering helpen uittekenen als adjunct-programmadirecteur.

"Het is tijd voor mij en het is tijd voor Q-Music", zegt Ornelis over het einde van zijn ochtendshow. Ornelis is al sinds het begin van de radiozender de vaste stem in de ochtend, maar wil nu gaan meebouwen aan de zender. "En de opvolging is verzekerd, ik hoef me dus niet schuldig te voelen", zegt Ornelis. Die opvolger is Maarten Vancoillie, die nu samen met Ornelis presenteert. Hij zal vanaf september de ochtend presenteren. De laatste ochtendshow met Ornelis is op 26 juni.

Radio 2

Ornelis heeft meer dan twintig jaar gewerkt als radiopresentator. Hij begon onder Michel Follet bij Radio 2, waar hij op zijn achttiende ‘Dag en Dauw’ presenteerde tijdens de zomermaanden. Maar de carrière van Ornelis begon echt te lopen toen hij in 2000 samen met Erwin Deckers een ochtendduo vormde bij het toenmalige Radio Donna.

'Deckers en Ornelis'

‘Deckers en Ornelis’ liep maar enkele maanden op Donna maar het was een grote hit. Geïnspireerd door dat succes stond het duo samen aan de wieg van Q-Music in 2001, waar ze hun ochtendshow voortzetten. ‘Deckers en Ornelis’ werd een begrip in de radiowereld. Het was dan ook schrikken toen Erwin Deckers er in 2008 mee stopte. Hij werd vervangen door Kürt Rogiers, met wie Ornelis zes jaar lang samen zou presenteren. Toen Rogiers vorig jaar een eigen middagshow kreeg, kwam Maarten Vancoillie in de plaats. Sindsdien is ‘Ornelis en Vancoillie’ het vaste ochtendblok op Q-Music.