Geen Stromae op podium tot augustus

Alle concerten die de Belgische zanger Stromae nog tot 2 augustus gepland had, worden geannuleerd wegens gezondheidsredenen. Dat hebben Auguri Production en Mosaert laten weten. Stromae zou lijden aan bijwerkingen van een antimalariabehandeling. Vrijdag keerde hij al terug uit Kinshasha.

"Uit onderzoek van de artiest blijkt dat hij lijdt aan ernstige bijwerkingen van een preventieve antimalariabehandeling", aldus Auguri Production in een communiqué. "Omdat zijn gezondheidstoestand het momenteel onmogelijk maakt zijn activiteiten te hervatten, moeten Auguri Productions, Mosaert en het management van Stromae ook alle concerten tot en met 2 augustus annuleren."

Volgende week zaterdag zou Stromae een langverwacht optreden geven in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar zijn vader omkwam tijdens de burgeroorlog, maar dat gaat dus niet door. Voor de eerste weken van juli stonden verschillende concerten gepland in Europa, en op 2 augustus zou hij op het wereldbekende Lollapaloozafestival in Chicago staan. Het eerstvolgende concert is gepland op 12 september in Miami. 

De afgelopen dagen werd her en der gespeculeerd over de ware reden van de annuleringen. "De geruchten over andere mogelijke oorzaken zijn absoluut ongegrond", klinkt het nog.