Dossier Festivals

Foo Fighters niet op Pinkpop na ongeval

Dave Grohl, de frontman van de Foo Fighters, heeft tijdens een optreden in Zweden zijn been gebroken. De Amerikaanse rockband moet daardoor passen voor het Nederlandse festival Pinkpop, waar ze normaal morgenavond zouden afsluiten. Ook een concert in Zwitserland dinsdag wordt geschrapt. Binnen twee weken staan Foo Fighters normaal op Rock Werchter. Het is nog niet zeker of dat optreden zal kunnen doorgaan.

Na twee nummers viel Grohl gisteravond plots van het podium in het Zweedse Göteborg. Hij bleef opmerkelijk kalm en riep nog naar het publiek dat hij even naar het ziekenhuis zou gaan, maar daarna zou terugkomen om verder te spelen. Dat deed hij ook, maar deze keer wel zittend en met een gegipst been.

Maar ook zo krijgen ze hem in Nederland niet te zien. Voor het festival is dit een zware opdoffer. De organisatie zegt dat het onmogelijk is om nu nog een waardige vervanger te vinden. Triggerfinger wordt wel nog aan de affiche toegevoegd, maar het is nu Pharrell Williams die het festival mag afsluiten.

Wat dit betekent voor Rock Werchter is niet duidelijk. Het festival wordt nochtans speciaal een week vroeger georganiseerd zodat het past in de agenda van Foo Fighters.