FM Brussel nog enkele maanden in de ether

Het managementteam van de Vlaams-Brusselse Media heeft aan de raad van bestuur het ontslag gevraagd van ceo Michel Tubbax. Nadat het personeel eerder deze week al het ontslag van Tubbax vroeg, beroept het managementteam zich ook op de vertrouwensbreuk om Tubbax' ontslag te eisen. Dat heeft het voltallige management, onder leiding van algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe meegedeeld in een persbericht. Daarnaast vraagt Brussels minister Pascal Smet (sp.a) een grondig debat over het hervormingsplan dat enkele maanden moet duren. Zolang het debat aan de gang is, moet FM brussel van hem in de ether blijven.

De verschillende managers onder leiding van Jeroen Roppe willen ook een nieuwe strategie uitwerken maar gooien de manier waarop wel over een andere boeg, want die strategie moet tot stand komen na nauw overleg met het personeel. In dat nieuwe strategische model zal er wel plaats zijn voor radio, zodat FM Brussel niet moet verdwijnen.

Daarnaast moet de Vlaams-Brusselse Media verder gaan met de digitalisering, moet er één gemeenschappelijk merk komen, zal er werk worden gemaakt van een meertalig aanbod en zal de redactionele onafhankelijkheid gegarandeerd worden. Het behoud van zoveel mogelijk jobs is daarbij belangrijk, luidt de mededeling nog.  

Nog enkele maanden in de ether

Voor Brussels minister Pascal Smet (sp.a), binnen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Cultuur en Media, moeten de Raad van Bestuur van de Vlaams-Brusselse Media (VBM) en de medewerkers een grondig debat aangaan over het hervormingsplan, dat onder meer het stopzetten van radiozender FM-Brussel voorzag. Dat moet voor hem een aantal maanden duren en zolang zal FM Brussel in de ether blijven. Zo zei hij in de commissie Media van de Raad van de VGC op interpellaties van Khadija Zmaouri (Open Vld), Brigitte Grouwels (CD&V), Annemie Maes (Groen) en Johan Van den Driessche (N-VA).