Ook Pukkelpop weert homofobe dj

De Litouwse dj en producer Ten Walls zal deze zomer niet optreden op Pukkelpop. Ook enkele andere grote internationale festivals weren hem van de affiche, nadat de man homofobe uitspraken op zijn Facebook-pagina had gezet.

“N.a.v. de polemiek die is ontstaan rond de uitspraken van Ten Walls hebben zijn management, zijn agentschap en de Pukkelpoporganisatie na gezamenlijk overleg besloten om af te zien van het geplande optreden op Pukkelpop (vrijdag 21 augustus).” Dat laat organisator Chokri Mahassine weten.

Aanleiding is een homofobe uitspraak afgelopen weekend op Facebook. Ten Walls, ofwel Marijus Adomaitis, schreef onder meer dat “zo’n mensen in de jaren ’90 tenminste nog hersteld konden worden.” Vandaag volgen er uitgebreide verontschuldigingen: “Die Facebook-post was fout en onaanvaardbaar. Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen. Ik annuleer al mijn komende optredens.”

Last week I wrote a Facebook post that was wrong and completely out of character and the result was a badly written post...

Posted by Ten Walls on Monday, 8 June 2015

Maar voor zijn excuses hadden vier grote Europese festivals dj Ten Walls al van hun affiche geschrapt: Creamfields, Pitch, Urban Art Forms Festival en Sonar en nu volgt dus ook Pukkelpop.

Ten Walls scoorde een wereldhit met ‘Walking with elephants’.