Google weet hoeveel calorieën je eet

Internetgigant Google heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld die via foto’s van je eten kan berekenen hoeveel calorieën je naar binnen werkt. De applicatie heet Im2calories. Wanneer je op een sociaalnetwerksite als Instagram een foto van je bord spaghetti post, dan zal de app het soort eten identificeren, de hoeveelheid eten inschatten en vervolgens het aantal calorieën berekenen.

Een nieuwe stunt die je privacy aantast lijkt het. Maar naar eigen zeggen hebben ze bij Google enkel goede bedoelingen. Ze willen de gebruikers bewuster maken van wat ze eten.

De makers veronderstellen dat de technologie in het begin nog niet optimaal zal werken. De gebruikers zullen daarvoor moeten zorgen door de fouten te melden en eten te helpen herkennen.

Maar het gaat verder. Want ondanks de goede bedoelingen van Google, blijft het ook een commerciële activiteit. Google zal dankzij de technologie het eten van alle internetgebruikers kunnen herkennen en zo hun advertenties daarop kunnen afstemmen net zoals ze dat nu doen. Wanneer je nu op zoek gaat naar een paar schoenen, verschijnt er plots heel wat schoenenreclame op je pagina. In de toekomst zal je dus mogelijk meer reclame voor hamburgers zien verschijnen wanneer je foto’s post van de hamburger die je net at.