VTM maakt tweede reeks van Cordon

De kogel is door de kerk: er komt een tweede seizoen van de fictiereeks Cordon. VTM en Eyeworks hebben van het Mediafonds middelen gekregen en ook de twee bedrijven zelf zorgen voor extra financiering, waardoor er weer tien afleveringen van de spannende reeks gemaakt kunnen worden. De opnames starten al deze zomer.

De dramareeks Cordon gaat over het uitbreken van een besmettelijk, dodelijk virus in Antwerpen en hoe mensen op dit dreigende gevaar reageren. Cordon scoorde in het voorjaar van 2014 gemiddeld 855.000 VTM-kijkers. Naast het succes in Vlaanderen kan Cordon ook rekenen op internationale belangstelling. Zo komt er een Amerikaanse remake van de reeks.

Eerder werd de originele Vlaamse versie van Cordon al aangekocht en uitgezonden door BBC 4. En inmiddels is Cordon ook aangekocht door Australië, Nederland en Denemarken.

Het verhaal gaat verder

De tweede reeks start precies waar de eerste geëindigd is. In tien nieuwe spannende afleveringen is te zien hoe het leven in het Cordon verder onmogelijk wordt terwijl de overlevenden zich vastklampen aan ieder sprankeltje hoop. Intussen wordt ook duidelijk welke krachten achter de schermen hebben geleid tot deze ramp en hoe de schuldigen zich aan hun verantwoordelijkheden onttrekken.